DomovNaši krajiCourage Pekuson za Ekipo: “Dobro se pripravljamo in zagotovo smo sposobni zmagati v Ljubljani”

Courage Pekuson za Ekipo: “Dobro se pripravljamo in zagotovo smo sposobni zmagati v Ljubljani”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je na koprske prvoligaše potrebno resno računati, so nam dokazali že na zadnjih nekaj tekmah. V prejšnjem krogu prve lige Telekoma Slovenije smo spremljali prave nogometne poslastice. Glavna zvezda kroga pa je bil tudi po poročanju športnega dnevnika Ekipa koprski igralec Courage Pekuson.

Pekuson je na tekmi z Radomljami dosegel dva izjemna zadetka. Dvaindvajsetletnemu nogometašu, ki se najbolje znajde v vlogi krilnega napadalca, privajanje na igranje v slovenskem prvenstvu po poročanju Ekipe ni delalo težav.

“Poleti sem imel nekaj ponudb, a sem se odločil za Koper. Mislim, da sem sprejel zelo koristno odločitev za svojo kariero. Tu ves čas napredujem, pozneje pa upam, da bom naredil še korak naprej v karieri,” je za časnik Ekipa24 o svoji odločitvi, da bo igral za Koper, povedal Courage Pekuson. Pripomnil je še, da s prilagajanjem na igranje v slovenski ligi ni imel večjih težav.

Courage Pekuson. Foto: FC Koper

Koprčani stopnjujejo kakovost svojih nastopov

Dejstvo je, da Koprčani v zadnjem času stopnjujejo kakovost svojih predstav. Disciplinirana igra in taktične postavitve trenerja Pamića so se kot uspešne izkazale že na tekmi proti Celju, ki se je končala z izenačenjem, sledila je zmaga v Domžalah, v soboto pa so na domači zelenici kozlički znova dokazali svojo moč in že tretjič v sezoni premagali Radomlje. 

»Ekipa je dobro pripravljena, zelo smo potrebovali to zmago. Ta tekma je bila za nas izjemnega pomena,« nam je takoj po tekmi zaupal junak tekme Courage Pekuson.

Oba zadetka, ki ju je na sobotni tekmi dosegel Pekuson, sta bila pravi mojstrovini, poroča Ekipa24, mladi Ganec pa je zatrdil, da to, kar smo videli, ni bilo še nič.

“Sem dobro tehnično podkovan in v meni je kar nekaj stvari, ki jih še niste videli,” je povedal koprski nogometaš, ki se je dotaknil tudi vzdušja v moštvu, za katerega pravi, da je odlično.

Courage Pekuson: “Sem dobro tehnično podkovan in v meni je kar nekaj stvari, ki jih še niste videli.” Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Tekma, o kateri se bo še dolgo govorilo

Že v nedeljo pa Koprčane čaka tekma, o kateri se bo verjetno še dolgo govorilo. Kozlički bodo namreč nastopili proti zadnje čase popolnoma razglašeni Olimpiji. Za zmaji so že trije zaporedni porazi. Courage Pekuson pa prav v tem vidi odlično priložnost za zmago Koprčanov, a se hkrati zaveda, da boj zagotovo ne bo enostaven, obe ekipi si namreč želita točk.

“Olimpija ne igra na ravni, ki si jo ljubljanski klub želi, kar je dobra priložnost za nas. Dobro se pripravljamo in smo zagotovo sposobni zmagati v Ljubljani,” je prepričan mladi ganski igralec, ki je na 17 tekmah v dresu Kopra dal že 4 gole. *