DomovŠportDodatne minute žal niso bile dovolj za zmago

Dodatne minute žal niso bile dovolj za zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V 14. krogu lige Nova KBM so košarkarji Primorske gostovali v Rogaški Slatini. Napet in izenačen dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je gostiteljem uspelo izkoristiti prednost domačega terena in zmagati z 89 : 87.

Okoli 550 gledalcev je v Rogaški Slatini spremljalo košarkarsko poslastico, ki je svoj epilog dobila šele po podaljšku. Tekme Rogaške in Primorske pa bodo, če bo šlo tako naprej, dobile sloves košarkarskih trilerjev. Spomnimo, da se je tudi oktobrska tekma zaključila s trojko v zadnji sekundi, ki je ravno tako prinesla zmago Rogaški.

Na domačem terenu je bila za tigre usodna trojka v zadnji sekundi. Foto: KK Primorska

Razplamtel se je boj za zgornji del lestvice

Ekipe lige Nova KBM se po prazničnem premoru vse bolj spogledujejo z mesti, ki vodijo v ligo za prvaka. Boj za zgornji del lestvice postaja vse ostrejši. Rogaška si je z novo zmago nekoliko olajšala nadaljevanje sezone, medtem ko se je Primorska z drugim zaporednim porazom in osmimi prvenstvenimi zmagami ter šestimi porazi  postavila v položaj, ki v nadaljevanje prinaša nekaj pritiska.

Primorska vodila večji del srečanja, a na koncu nesrečno izgubila

Sixt Primorska, ki je vodila večji del tekme, je vodstvo domačinom prepustila le pet minut pred koncem rednega dela. V samem zaključku srečanja pa ne eni ne drugi ekipi ni uspelo izkoristiti priložnosti za zmago, ki se je sicer ponujala obema. Sledil je podaljšek, v katerem sta odgovornost na svoja ramena prevzela Tadej Ferme in izkušeni Dragiša Drobnjak, ki sta domačine pripeljala do vnovične tesne zmage nad Primorsko. Pri tigrih sta bila najbolj razpoložena posameznika Troy Franklin, ki je s 36 točkami postavil letošnji rekord lige, ter Bojan Radulović, ki je dosegel 18 točk.

Po podaljšku tesna zmaga Rogaške: Foto: KK Primorska

Sklepne misli o tekmi

V prvem polčasu smo odigrali dobro obrambo z zelo majhnim številom napak, v drugem pa smo tekmecu dovolili, da je prišel do lahkih košev, se razigral. Popustili smo v obrambi, izkušen tekmec, kakršen je Rogaška, je ob bučni podpori s tribun to izkoristil in zmago zadržal doma. Če bi bili pametnejši in bolj zbrani v napadu ter bolje reagirali v kakšni situaciji v obrambi, bi z lahkoto dobili tekmo,” je po tekmi dejal trener tigrov Aleksander Sekulič.

Troy Franklin, košarkar KK Sixt Primorska: Bila je težka tekma in poraz zelo boli. Borili smo se kot ekipa, verjeli do konca, a žal prevečkrat zgrešili proste mete in bili premalo zbrani, ko bi bilo to najbolj potrebno. Da sem zbral toliko točk, ne šteje nič, če na koncu ni zmage. Ta je najbolj pomembna. Zdaj se moramo zapreti v dvorano, trenirati in iz tega poraza priti močnejši, nevarnejši in polni samozavesti za sredino tekmo proti Krki.”  *

KK Sixt Primorska bo naslednjo tekmo, ki jo je v svoji izjavi napovedal že Troy Franklin, odigrala v sredo, ko bo pred domačimi navijači skušala premagati novomeško Krko.