DomovŠportDvoboj sosedov na Bonifiki

Dvoboj sosedov na Bonifiki

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto na Bonifiko prihaja velenjski Rudar. Trenutna soseda na lestvici se bosta v letošnjem prvenstvu pomerila še četrtič. Velenjčani so do sedaj vknjižili dve zmagi in remi.

Kozlički se še spominjajo visokega poraza na Bonifiki v 12. krogu PLTS, ko so knapi v Kopru slavili s kar 4 : 1, zato Koprčanom ne manjka ne motiva ne želje, da dokažejo, kdo je gospodar na Bonifiki.

Po tekmi v Kidričevem je vzdušje v ekipi dobro, ostaja le malce grenak priokus, ker ekipi v Koper ni uspelo prinesti vseh treh točk, kljub temu da so na tekmi kar dvakrat vodili.

Nastop Mateja Pučka na jutrišnji tekmi je še vprašljiv. Foto: FC Koper

Koprčani nesporno dovolj kvalitetni, da ogrozijo vrata nasprotnika

Videti je, da se bodo morali kozlički tokrat v boj podati brez Mateja Pučka, ki čuti manjše bolečine. Že dlje so odsotni tudi Andrejašič, Posavac, Valencia in Nenezić. V ekipo pa se vračata Leandro Teijo in Frane Ikić, ki je prebrodil težave s poškodbo.

Na dosedanjih srečanjih z Velenjem so bili na stadionu Bonifika veliko uspešnejši Koprčani, ki so na 33 obračunih 17-krat zmagali, Velenjčani so slavili 8-krat.

Na Bonifiki so bili do sedaj veliko bolj uspešni Koprčani, ki so na 33 obračunih 17-krat zmagali, Velenjčani so slavili 8-krat. Foto: FC Koper

Glavno nevarnost za kozličke predstavljata napadalca John Mary in Dominik Glavina, a tudi Koprčani v vse boljšem Sandiju Križmanu ter tudi Senijadu Ibričiću in povratniku Pekusonu premorejo več kot dovolj kvalitete, da lahko resno ogrozijo vrata nasprotnika.

Sobotna tekma se bo na stadionu Bonifika začela ob 18. uri. Glavni sodnik bo Matej Jug. *