DomovŠportFC Koper z borbeno igro do zmage v Domžalah

FC Koper z borbeno igro do zmage v Domžalah

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so v drugem delu državnega prvenstva vknjižili prvo zmago. Na gostovanju so bili z 1 : 0 boljši od Domžalčanov. 

Tokrat so Koprčani z disciplinirano igro in odlično taktično postavitvijo presenetili Domžalčane in se domov vračajo s tremi velikimi točkami.

Foto: FC Koper

* Športni park, gledalcev: 500, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Švarc (Ivančna Gorica). * Strelec: 0 : 1 Blažič (37./avtogol). * Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Žužek (od 68. Ožbolt), Širok, Husmani, Volarič (od 46. Matjašič), Vetrih, Majer, Franjić (od 57. Repas), Firer. * Koper: Antolović, Paljk (od 46. Križman), Datković, Gregov, Andrejašič, Hodžić (od 79. Krivičić), Teijo, Pučko, Pranjić, Pekuson (od 77. Belima), Ibričić. * Rumeni kartoni: Žužek, Vetrih; Križman. * Rdeči karton: /.

Koprčani so zapretili prvi

V osmi minuti je Matic Paljk poslal dobro žogo v kazenski prostor Domžalčanov, kjer je Courage Pekuson poizkusil z volejem, a je žoga zletela prek vrat.

Slabih dvajset minut kasneje je ponovno zapretil Pekuson, a je je žoga po strelu z roba kazenskega prostora za las zgrešila vratnico.

V 37. minuti so Koprčani po protinapadu pritisnili, prišli v kazenski prostor, z desne strani je nato pred vrata podal Senijad Ibričić, Blažič pa je žogo odbil v lastno mrežo.

Foto: FC Koper

Nekaj obetavnih akcij so si priigrali tudi Domžalčani. V 26. minuti je Ivan Firer neovirano streljal z roba kazenskega prostora, Marijan Antolović pa je žogo po odlični obrambi preusmeril v kot. Dve minuti kasneje je z glavo meril Amedej Vetrih, a se je z obrambo izkazal Antolović, ki je bil ponovno uspešen v 30. minuti po strelu Petra Franjića iz bližine. V 33. minuti je od daleč močno sprožil Žan Majer, toda koprski vratar je bil spet na mestu.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Domžalčani. V 59. minuti je – tudi po zaslugi gostujočega branilca, ki ga je žoga oplazila – Jure Matjašič z 18 metrov streljal le malo mimo vratnice. Dolgo je bila to edina nevarna akcija v drugem delu tekme, saj Domžalčani nikakor niso našli ideje za preboj čvrste koprske vrste. V drugi minuti sodniškega dodatka so vendarle prišli do lepe priložnosti, a je strel Jana Repasa z glavo Antolović obranil. *

V prihodnjem krogu bodo Koprčani na Bonifiki pričakali Radomljane. Tekma bo v soboto ob 18. uri.