DomovŠportFC Koper: Zasluženo do treh točk

FC Koper: Zasluženo do treh točk

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so prekinili niz šestih tekem brez zmage in v Domžalah premagali ekipo Radomelj s 3 : 1. Kozlički so bili boljši nasprotnik in so po šestih krogih vendarle prišli do polnega izkupička.

dig
Foto: ekoper.si

Koprčani v prvem delu prevladovali

Prvi polčas so zasluženo dobili Koprčani, ki so bili boljši in konkretnejši tekmec. Sprožili so šest strelov, gostitelji, ki so sicer začeli obetavno, a bili brez priložnosti, pa zgolj enega. Od šestih koprskih poskusov sta bila dva nevarna, in sicer v 20. minuti, ko je bil sam pred Aljažem Ivačičem Haris Dedić, domači vratar pa je izvrstno posredoval, ter v 29. minuti, ko je edini zadetek v prvem polčasu z glavo dosegel Courage Pekuson po lepi podaji Danijela Pranjića.

Drugi polčas so bolje začeli domačini, a je Luka Gajić zapravil izjemno priložnost za izenačenje. V kazenskem prostoru je imel dovolj prostora, za nameček pa na golu ni bilo vratarja Marijana Antolovića, ki je naredil napako. Namesto v prazno mrežo je Gajić žogo poslal mimo gola.

unnamed (20)
Courage Pekuson je zadel na drugi tekmi zapored. Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Pranjić s svojo drugo asistenco podvojil vodstvo Koprčanov

V 56. minuti je Danijel Pranjić z leve strani poslal odlično žogo v sredino, kamor je pritekel Jan Andrejašič, ki je premagal vratarja Ivačiča. Za Pranjića je bila to druga asistenca na srečanju.

unnamed (21)
Senijad Ibričić je s štirimi goli najboljši koprski strelec. Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Ibričić z enajstmetrovke odločil zmagovalca

V 72. minuti je domačin Luka Cerar zatresel prečko, v 75. minuti pa so Radomeljčani le znižali zaostanek. Zadel je Marko Nunić. Koprčani so znova pobegnili že štiri minute kasneje, ko je enajstmetrovko, ki jo je “priigral” Pekuson, zanesljivo izvedel Senijad Ibričić.

Koprčani so nato tekmo le še rutinirano pripeljali do konca. Sedaj se lahko v miru pripravijo na tekmo naslednjega kroga, ko na Bonifiko prihaja Olimpija.

*