DomovŠportKK Primorska prepričljivo v novo leto

KK Primorska prepričljivo v novo leto

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Primorske so s prvo tekmo v novem letu napovedali uspešno nadaljevanje sezone.

V prvi tekmi pokala Spar je ekipa Sixta Primorske dosegla prepričljivo zmago. Domači košarkarji so vnovič visoko premagali ekipo iz Škofje Loke. Z rezultatom 97 : 68 so že pred povratno tekmo napovedali gladko napredovanje v naslednji krog. Kar 29 točk prednosti namreč dopušča veliko mero samozavesti pred povratnim srečanjem.

Tigri prepričljivo čez prvo oviro leta 2017. Foto: KK Primorska

28 točk prvega strelca in poškodba Dude Sanadzeja

Junak tekme je bil Nejc Zupan, ki je k zmagi prispeval 28 točk. V uvodnih trenutkih tekme je prišlo do poškodbe Dude Sanadzeja, ki je moral parket zapustiti že po 2 minutah.

V drugem polčasu zbrano v napadu in obrambi. Foto: KK Primorska

V prvem polčasu je bilo v igri tigrov moč opaziti nekoliko slabši tekmovalni ritem, saj so se nasprotniki dokaj dobro upirali gostiteljem. A upanje na dober rezultat Castingsa se je razblinil v drugem polčasu, ko so se košarkarji KK Primorske zbrali in odigrali trdneje v obrambi in zbrano v napadu, srečanje so tako varno pripeljali do konca ter hkrati že pred povratno tekmo napovedali napredovanje v naslednji krog pokala Spar.

Statistika tekme: 

SIXT PRIMORSKA : LTH CASTINGS 97 : 68 (18 : 15, 26 : 18, 26 : 17, 27 : 18)
Sixt Primorska: Zupan 28, Franklin 19, Gajić 15, Radulović 11, Zadnik 8, Morina 6, Kosi 4, Sanadze in Glas 3.

Že v nedeljo bodo tigri poskušali nadaljevati niz zmag v domači utrdbi, v dvorano OŠ Koper namreč prihaja Tajfun. #dejmotigri