DomovŠportKoprčani v Stožicah do točke

Koprčani v Stožicah do točke

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Obračun 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Koprom se je končal z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 0). Koprčani so do točke prišli po dobrem uvodu drugega polčasa in tako nadaljujejo niz neporaženosti.

Olimpija se je pred tekmo odločila, da si bodo lahko gledalci dvoboj s Koprom ogledali brezplačno. Na tribunah se je zbralo skoraj 6000 ljudi, ki so – če že ne zmage – videli prvo točko zeleno-belih v spomladanskem delu.

Kozlički nadaljujejo niz neporaženosti

Koprčani so svoj edini zadetek dosegli v uvodnem delu drugega polčasa. Z današnjim remijem ostajajo neporaženi že šest tekem, kar je trenutno največ med prvoligaši. Olimpija za Mariborom na drugem mestu zaostaja devet točk, Koper pa je šesti z enakim številom točk kot petouvrščeno Celje.

Foto: ekoper.si

Trener Olimpije Marijan Pušnik je ob vseh težavah s poškodbami in formo dodobra spremenil začetno postavo, med drugim je na mesto zadnjega veznega igralca postavil branilca Branka Ilića. Strateg Ljubljančanov kljub remiju ni bil najbolj zadovoljen s tistim, kar so prikazali njegovi varovanci. Uvod tekme je bil precej živahen s poskusi na obeh straneh, a so bili ti  nenatančni ali pa je žoga končala v bloku obrambnih nogometašev.

Drugi polčas živahneje začeli Koprčani

V 19. minuti so domači povedli. Po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor je do žoge prišel Nemanja Mitrović, podal pred vrata, kjer je Leon Benko iz bližine žogo poslal v mrežo. V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali še nekaj strelov, enega nevarnejših je v 41. minuti sprožil Courage Pekuson, ki je v kazenskem prostoru z leve strani z volejem le za las zgrešil vratnico.

Koprčani so do točke prišli po dobrem uvodu drugega polčasa in nadaljujejo niz neporaženosti. Ta zdaj znaša šest tekem, kar je trenutno največ med prvoligaši.

V uvodu drugega dela so živahneje začeli Koprčani, ki so prek Nermina Hodžića v 48. minuti pripravili obetavno akcijo, a je koprski nogometaš z dobrih desetih metrov streljal preslabo za Nejca Vidmarja, ki je žogo zaustavil. Hodžić je nevarno meril še v 52. minuti, ko je po strelu z 18 metrov in rahlem odboju od Kenana Bajrića žoga končala v kotu.

Paljk do zadetka

Po izvajanju kota so domači žogo odbili le na vrh kazenskega prostora, od koder so jo Koprčani ponovno poslali pred vrata Vidmarja, z glavo je najvišje skočil Toni Datković in podal do Matica Paljka, ki je iz bližine izid izenačil. Za branilca Kopra je to prvi zadetek v sezoni.

Foto: ekoper.si

V 63. minuti so bili domači blizu novega zadetka. Po podaji z desne strani je do strela z glavo iz bližine prišel Blessing Eleke, a je Marijan Antolović dobro posredoval. Eleke in Antolović sta se “pomerila” še v 69. minuti. Po strelu z desetih metrov je bil ponovno uspešnejši koprski vratar, ki je žogo odbil.

V 77. minuti je do strela malce izven kazenskega prostora prišel Julius Wobay, a je streljal prešibko in preveč po sredini. V teh minutah je imela Olimpija pobudo, a tega ni unovčila. Pred koncem je poskusil še Šime Gregov, a je Vidmar strel ubranil, nato je imela priložnost še Olimpija, a je bil strel Elekeja prešibek.

Koper bo v 26. krogu 28. marca gostil Krško.

Statistika:

* Stadion Stožice, gledalcev 6000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko)
* Strelca: 1 : 0 Benko (19.), 1 : 1 Paljk (53.)
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bajrić, Mitrović, Klinar, Ilić, Cretu (od 74. Avramovski), Eleke, Tijanić (od 62. Alves), Boateng (od 50. Wobay), Benko
* Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Andrejašič (od 25. Križman), Kokorović (od 75. Lukanović), Hodžić, Pranjić (od 71. Krivičić), Ibričić, Pučko, Pekuson
* Rumena kartona: Avramovski; Pranjić
* Rdeči karton: /

*