DomovŠportKoprčani sezono zaključili na šestem mestu

Koprčani sezono zaključili na šestem mestu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Rudarja in Luke Koper so se v 21. krogu Prve lige Telekoma Slovenije razšli z 2 : 2.

V Velenju so tokrat gostili Koprčane, ki so poleg Radomljanov edini, ki so jih Velenjčani v tej sezoni že premagali na svoji zelenici. Toda uvod tekme je tokrat kazal na povsem drugačen izid, saj so Primorci hitro povedli z 2 : 0, a so gostitelji še v prvem polčasu poskrbeli za novo točko na svojem računu. Delitev točk pomeni, da so Koprčani jesenski del končali na šestem, Velenjčani pa na sedmem mestu.

nogomet
Koprčani so sezono zaključili na 6. mestu. Foto: FC Koper

Tekma preobratov

Koprčani so odlično začeli tekmo, saj so povedli že v tretji minuti, ko je po podaji Marka Krivičića za hrbet velenjskih branilcev zadel Luka Vekić. V sedmi minuti je od daleč streljal Courage Pekuson, a je bil Borivoje Ristić na mestu.

Slednji pa je znova klonil v 20. minuti. Po dolgi podaji je Pekuson prehitel branilce Rudarja in tudi Ristića, ki je stekel iz vrat v desni zgornji rob kazenskega prostora, od koder je Ganec žogo poslal diagonalno mimo njega in zadel vratnico. Žogo je čez golovo črto nato potisnil Vekić in dosegel svoj tretji gol v sezoni in poskrbel za vodstvo Kopra z 2 : 0.

Nogometttt
Koprčani iz Velenja z remijem. Foto: FC Koper

Devet minut pozneje je John Mary znižal zaostanek, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po podaji Dominika Glavine. V 36. minuti je moral po strelu Denisa Grbića z roba kazenskega prostora posredovati Marijan Antolović, malce kasneje pa je z glavo zgrešil Mary, ki je v 40. minuti vendarle poskrbel za izenačenje, ko je zadel iz bližine. To je bil že njegov osmi gol v sezoni, kar pomeni, da zaostaja le še 2 zadetka za soigralcem in trenutno vodilnim strelcem lige Dominikom Glavino.

Izenačenje vse do konca tekme

Glavina je v uvodu drugega dela enkrat zgrešil z glavo, enkrat pa z nogo, na drugi strani je od daleč žogo sprožil Leandro Teijo, toda Ristić je dobro posredoval. Dobro se je Ristić odrezal tudi po prodoru Matica Paljka v 62. minuti. V 66. in 67. minuti sta bila premalo natančna Vekić z glavo in Pekuson od daleč, sledilo je še nekaj strelov na obeh straneh, ki pa niso več spremenili izida. *