DomovŠportKoprčani vknjižili 12. zmago v sezoni

Koprčani vknjižili 12. zmago v sezoni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so tekmovanje v rednem delu lige Nova KBM končali z dvanajsto zmago, tako da bodo tekmovanje v ligi za obstanek začeli z najboljšim izkupičkom.

V nadaljevanje bodo prenesli devet zmag, tri več od najbližjih zasledovalcev, kar pomeni, da so na zelo dobri poti, da v naslednjih desetih tekmah potrdijo prvoligaški status. Veliko bolj ogorčen boj čaka košarkarje iz Podčetrtka, ki v ligo za obstanek vstopajo s polovičnim izkupičkom, zmago manj od ekip v položaju za obstanek.

Foto: KK Sixt Primorska

Koprčani so dve od devetih zmag, ki jih bodo prenesli v nadaljevanje, dosegli v zadnjih treh krogih. Zmagali so v Šenčurju in tokrat v Podčetrtku s 83:72. Dve točki so vknjižili v drugem polčasu, ki so ga dobili 41:33, predvsem pa v zadnjih treh minutah, ko so spretno ohranili prednost petih točk (69:74). Duda Sanadze je bil prvo ime pri Koprčanih z 22 točkami, na drugi strani pa je dve točki manj dosegel Ashton Temple Gibbs.

V prvem krogu skupine za obstanek 22. marca bo Sixt Primorska gostovala pri LTH Castings, Terme Olimia pa v Šentjurju čaka lokalni derbi s Tajfunom.