DomovŠportKoprčani zabeležili prvo zmago na turnirju v Medulinu

Koprčani zabeležili prvo zmago na turnirju v Medulinu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so na včerajšnji tekmi prvič zadeli in tudi prvič zmagali na turnirju Arena Cup v Medulinu. Od hrvaškega prvoligaša HNK Cibalie so bili boljši z 2 : 1.

Arena Cup: FC Koper – HNK Cibalia  2 : 1 Foto: Regional Express

Že v samem uvodu tekme je Koprčane v vodstvo popeljal Darko Lukanović, ki je v Koper prišel kot okrepitev pred spomladanskim delom in takoj pokazal svoje mojstrstvo. Izkušeni napadalec je s 25 metrov s pravim evrogolom načel mrežo Cibalie in poskrbel, da so Koprčani dobili prvi polčas.

Takoj po odmoru so uspeli Hrvati izenačiti. Omeniti je potrebno tudi, da je pri izidu 1 : 1 prvoligaš iz Vinkovcev zastreljal enajstmetrovko. Za to je s fantastično obrambo poskrbel mladi vratarski up Nick Bičić.

Foto: Regional Express

Da so se zmage vendarle veselili kozlički, je slabih deset minut pred koncem tekme poskrbel Luka Vekić, ki je z diagonalnim strelom matiral vratarja Cibalie in  postavil končni izid srečanja.

Koprski trener Igor Pamić je v prvo postavo uvrstil naslednje igralce: Nenezić, Andrejašić, Ikić, Lukanović, Ibričić, Pučko, Posavac, Teijo, Gregov, Kokorović, Pranjić. Priložnost na tekmi so dobili še: Bičić, Požrl, Krivičić, Topuzović, Sever, Hodžić, Paljk, Vekić in Jurina.

Koprčani bodo zadnjo tekmo odigrali v ponedeljek, 30. januarja 2017, ko se bodo borili za 5. mesto na turnirju. *