DomovŠportKoprske rokometaše je tokrat spremljala smola

Koprske rokometaše je tokrat spremljala smola

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gledalci v Areni Bonifika so si včeraj ogledali tekmo 3. kroga skupinskega dela pokala EHF. Koprčani so gostili ekipo RK Nexe iz Našic, ki je v Koper prišla s popotnico 2 točk po zmagi proti ekipi Cocks in porazu proti Frisch Auf!Göppingen.

Po sredinem porazu v Šmartnem je Koper tokrat tekmo začel s pravim pristopom, agresivno in angažirano tako v obrambi kot v napadu. Gostje so sicer povedli, vendar so domači prevzeli vodstvo pri 2:1.

Smolnik je v 5. minuti zadel prečko pri strelu iz 7. metrov. Gostje, ki so tekmo začeli nekoliko bolj previdno pa so prepustili vlogo vodilnega domači ekipi in z izdelanimi napadi držali priključek.

Foto: RD Koper

Sokolič je v 10. minuti izkoristil napako v napadu gostov, stekel v protinapad in zadel za 5:3. 3 minute kasneje je Vlah z lepim preigravanjem Šipića zadel za 7:4, minuto kasneje pa je Krečič zadel za prednost 4 zadetkov.

V 17. minuti sta sodnika pokazala izključitev Lavriču in Koprčani so zaigrali z igralcem več. Kljub temu niso uspeli izkoristiti številčne prednosti in gostje so v 20. minuti z zadetkom Lebana izenačili pri 9:9. Domači so v dani situaciji izkoristili prednost in povedli z lepim zadetkom Vlaha, v naslednjem napadu pa je Zrnić prednost kljub igralcu manj na terenu izničil ter zadel za 11:11.

V samem zaključku prvega polčasa so gledalci tako lahko videli nekaj nespretnosti pri domačih igralcih.

Drugi polčas so začeli domači igralci, prvič na tekmi je v 31. minuti pod pasivo zadel Nino Grzentič za 14:16. Sledil je krajši padec koncentracije, kar so s pridom izkoristili gostje in z zadetkom Zrnića pobegnili na 15:19. V nadaljevanju sta ekipi igrali gol za gol, v 43. minuti pa je Rapotec ukradel žogo in stekel v protinapad, z lepo podajo angažiral Bratkoviča, ki je zadel za 20:22.

Foto: RD Koper

Pri gostih je krožni napadalec Šipić dosegel 2 zaporedna zadetka in “priigral” dvominutno kazen za Gučka, ki ga je nekoliko bolj agresivno pokrival. V 48. minuti je Vlah s samostojnim prodorom prišel do pozicije za strel in Koprčani so ponovno ujeli priključek pri 24:26. V 56. minuti je gostujoči vratar Pilipović ubranil strel iz 7. metrov. To je bila prva v seriji 4 obramb, ki je v končnici potopila upe domačih po zmagi. V samem zaključku je Pilipović ubranil še strel Krečiču, Severju in na koncu še strel iz skoka Smolniku ter tako priboril pomembno zmago ekipi Nexe. Tekma se je končala z izidom 27:31.

V prihodnjem tednu jih čakata 2 pomembni tekmi – v sredo prihaja v Koper ekipa MRK Krka, v nedeljo pa gostujemo v Našicah na povratni tekmi pri RK NEXE.