Koprske selekcije osvojile mednarodne turnirje

0
663

Minula nedelja je prinesla veliko zadovoljstva za koprsko nogometno akademijo. Tri koprske selekcije so se pomerile s svojimi vrstniki na treh različnih mednarodnih turnirjih in prav vse tri so osvojile prvo mesto.

Starejši dečki (U-15) so pod vodstvomSamirja Zulića osvojili prvo mesto na mednarodnem turnirju “Zarja U-15”. Na dvodnevnem turnirju se je pomerilo 16 ekip iz Slovenije, Italije ter Bosne in Hercegovine. Koprska ekipa je kljub temu, da je nastopila z okrnjeno zasedbo ter pomočjo treh mlajših fantov s koprske akademije – Rok Božič, Ajdin Šabič in Jernej Zugan, zasluženo osvojila zlato odličje. V finalu so bili po streljanju enajstmetrovk boljši od Domžal.

Ekipa starejših dečkov U-15 je osvojila prvo mesto na dvodnevnem 4. tradicionalnem mednarodnem turnirju Zarja. Foto: FC Koper

Nedeljo zlatih medalj so nadaljevali fantje iz selekcije U-13 pod vodstvom Jake Štromajerja, ki je prav tako bila najboljša v svoji konkurenci na mednarodnem turnriju Tolmezzo v bližini Vidma.

Tris prvih mest pa so zaokrožili člani ekipe do 9 let, ki jih vodi Vili Bečaj. Mladi nogometaši so na turnirju “Kras 2018” pometli s konkurenco in se veselili prvega mesta. Na štirih tekmah so zabili kar 39 golov.