DomovŠportKoprski košarkarji vknjižili četrto zmago

Koprski košarkarji vknjižili četrto zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v Areni Bonifika na tekmi šestega kola Lige Nova KBM visoko, z 80:66, ugnali Rogaško. Izbranci Jurice Golemca so na parketu prevladovali od začetka do konca tekme in se veselili četrte zmage v državnem prvenstvu.

Primorsko moštvo na domačem parketu ostaja neporaženo. Po zmagah nad Borcem iz Čačka ter Lovćenom iz Cetinj v Drugi diviziji Lige ABA ter Šentjurjem in Šenčurjem v Ligi Nova KBM, so v državnem prvenstvu v Areni Bonifika padli še aktualni državni podprvaki in, tako kot Sixt Primorska, udeleženci Lige ABA 2, košarkarji Rogaške.

»Tigri« so v dvoboj vstopili odlično, naveza Nebojša Joksimović-Marijan Čakarun je polnila koš gostov iz Rogaške Slatine, ki pa so se v nadaljevanju prve četrtine zbrali, Primorce ujeli in jih celo prehiteli. To pa izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca ni zmedlo, ravno nasprotno – »tigri« so v drugi četrtini potek srečanja znova obrnili v svojo korist, v tretjem delu igre pa po dveh prostih metih Čakaruna prvič povedli s +20 točkami (58:38). S sproščeno igro so nadaljevali v zadnji četrtini, vodstvo je znašalo že 24 točk (71:47), priložnost pa so dobili vsi košarkarji, ki so v soboto oblekli dres Sixta Primorske.

Foto: KK Sixt Primorska

Najboljši strelec primorskega moštva je bil Mirko Mulalić s 16 točkami, temu je dodal pet skokov. Marijan Čakarun je s 14 točkami in 11 skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček, Shawn King pa se je ustavil pri 14 točkah in šestih skokih.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske: »Čestitke fantom za zmago nad Rogaško. Kot po navadi je bil prvi polčas proti ekipi iz Rogaške Slatine, ki zelo dobro menjava obrambne naloge, zelo naporen, saj smo potrebovali nekaj časa, da smo se navadili na njihovo igro. Hkrati nismo dobro zapirali pod košem pri skoku v obrambi, kar nam je povzročalo težave, a v drugem polčasu smo to popravili in zasluženo zmagali.«

Alen Hodžić, igralec KK Sixta Primorske: »Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a na nasprotnike iz Rogaške Slatine smo se pripravljali tako, kot na vse druge. Tudi Rogaška nastopa v Drugi diviziji Lige ABA, zato je bila tekma toliko bolj naporna. Pokazali smo svojo kvaliteto, najprej v obrambi, nato pa se nam je odprlo tudi v napadu.«

V sredo, 15. novembra, bo v Areni Bonifika na sporedu prava košarkarska poslastica. »Tigre« namreč čaka dvoboj z ekipo Vršca, ki je v Drugi diviziji Lige ABA na dosedanjih petih tekmah, tako kot Sixt Primorska, zabeležila štiri zmage, tekma pa bo dala novega vodilnega na lestvici regionalnega tekmovanja.