KOŠARKA: Znan je seznam 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

0
1582
Foto: KK Primorska

Selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je objavil seznam 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 31. avgusta do 17. septembra letos potekalo v Turčiji, na Finskem, v Romuniji in v Izraelu.

Slovenija bo prvi del odigrala v Helsinkih. Med kandidati za nastop na tekmovanju najboljših reprezentanc stare celine je tudi 204 cm visoki član KK Sixt Primorska Jan Kosi.

Foto: KK Sixt Primorska

Med kandidati za nastop na EuroBasketu 2017 je deset košarkarjev, ki so v tej sezoni nastopali v domači ligi, od tega sedem novincev. Med njimi tudi primorska enajstica, krilni center Jan Kosi. V minuli sezoni je odigral 32 tekem, v povprečju pa zbral po 6,4 točke in 3,6 skokov. Na igrišče je večinoma prihajal s klopi in na parketu ostal dobrih 17 minut. Najbolj se je izkazal na tekmah proti Zlatorogu, Portorožu in Podčetrtku.

Prvo tekmo Eurobasketa bodo slovenski košarkaši odigrali 31. avgusta

Fotomontaža: ekoper.si

Reprezentanca bo priprave začela 19. julija, prvo tekmo EuroBasketa pa bo Slovenija odigrala 31. avgusta proti Poljski.

Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance: “Po dolgi tekmovalni sezoni in natančnem spremljanju potencialnih kandidatov za nastop v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 sem na širši seznam uvrstil 29 košarkarjev. Glavni kriterij pri izboru kandidatov je bila njihova igra in obnašanje v klubih, za katere so nastopali ter njihov razvoj in napredek v zadnjih sezonah. Pred nami je pomembno tekmovalno leto in verjamem, da se tega zavedajo tudi igralci.”