DomovŠportKošarkarji Primorske za las prekratki

Košarkarji Primorske za las prekratki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je gostil zadnjo tekmo 13. kola lige Nova KBM. V obračunu med KK Sixt Primorska in KK Tajfun so bili tokrat z 62 : 66 boljši slednji.

Košarkarji Tajfuna so v dobršni meri uspeli na parket prenesti taktične zamisli trenerja Jurice Golemca in so po uvodnih 4 : 0 za domače košarkarje prevzeli pobudo. Čvrsta igra gostov v obrambi je Primorce prisilila v več napak, kot je smo jih pri njih vajeni. Že do polčasa je Primorska izgubila 15 žog, tudi met ni in ni stekel. V nadaljevanju so tigri sicer večkrat prišli do izenačenja, vendar je upe v dokončen preobrat pokopal košarkar Tajfuna Danijel Vujasinović. V blesteči predstavi je zbral 19 točk, 10 krat je uspešno zaposlil soigralce pri tem pa še šestkrat najvišje skočil. Košarkarjem Primorske je tako v napeti in tesni končnici tokrat zmanjkalo nekaj športne sreče.

Med snovanjem taktičnih zamisli. Foto: ekoper.si

Izjave obeh trenerjev

“Odigrali smo čvrsto tekmo proti tekmecu, ki ima izjemno izkušeno ekipo in ki je predvsem v obrambi dominiral. Iskali smo svoje priložnosti, nismo igrali slabo, a bili smo premalo učinkoviti v napadu tako z razdalje kot iz neposredne bližine. Zgrešili smo preveč odprtih metov, kar smo skušali nadomestiti z napadalnim skokom. Žal to ni bilo dovolj za zmago. V določenih trenutkih nismo odigrali dovolj pametno in tekmecu moramo zasluženo čestitali za zmago,” je tekmo komentiral trener Tigrov Aleksander Sekulič.

“Čestital bi svojim fantom za zmago in odlično predstavo. Skozi celotno tekmo so garali na terenu, dali so svoj maksimum, hkrati pa naredili vse, kar smo se dogovorili. Vsekakor bi se na tem mestu znova zahvalil našim navijačem, ki nam vseskozi stojijo ob strani,” pa je po tekmi dejal trener KK Tajfun Jurica Golamec.

Foto: KK Sixt Primorska

Statistični oris

Da je bila želja po zmagi velika,  pove tudi pogled v uradno statistiko tekme. Štiri dosojene tehnične napake, po dve na vsaki strani, pričajo o napetem in trdem obračunu v telovadnici OŠ Koper.

Strelci Primorske: Franklin 16, Sanadze 14, Radulovič 10, Morina 8, Petrović 5, Gajič 4, Zupan in Zadnik po 2 ter Kosi 1 točka.
Prosti meti: Sixt Primorska 14 : 17, Tajfun 16 : 19.
Met za tri točke: Sixt Primorska 4 : 22, Tajfun 6 : 20
Osebne napake: Sixt Primorska 28, Tajfun 22

Košarkarji Sixta Primorske po odigranem 13. kolu lige Nova KBM zasedajo 6. mesto z 8 zmagami in 5 porazi. Za izboljšanje položaja na lestvici bo priložnost že v soboto, 14. januarja 2017, ko Sixt Primorska gostuje pri Rogaški.