DomovŠportNa zadnji pripravljalni tekmi uspešnejši češki prvaki

Na zadnji pripravljalni tekmi uspešnejši češki prvaki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred uradnim začetkom sezone so v četrtek košarkarji Sixt Primorske odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo. Na parketu Arene Bonifika so gostili češko ekipo Nymburka, ki je bila na koncu boljša z 82:76.

Koprske tigre v ponedeljek v Ljubljani čaka premierni nastop na obračunu za slovensko superpokalno lovoriko. Zanjo se bodo v legendarni Hali Tivoli merili s košarkarji Petrol Olimpije. Tekma se bo začela ob 20. uri, v živo pa jo bo moč spremljati tudi preko malih zaslonov na Šport TV 1.

Foto: KK Sixt Primorska/Jurij Kodrun

Obračun s serijskimi češkimi prvaki, ki bodo v novi sezoni igrali v košarkarski Ligi prvakov, je zasedba Sixt Primorske začela izvrstno. Z odločno igro in uspešnim nasprotnim napadom kapetana Alena Hodžića je ob koncu sedme minute povedla z 18:9. Gosti so nato nekoliko strnili svoje vrste in napravili preobrat. Sredi 15. minute so zadeli za 27:23, dve minuti kasneje pa že za 34:27. Koprski trener Jurica Golemac je tedaj nemudoma segel po minuti odmora, ki je hitro obrodila sadove. Tigri so znova ujeli pravi ritem, s košem Žana Marka Šiška iz težkega položaja pa na glavni odmor odšli s točko prednosti (41:40).

Po vrnitvi na igrišče sta bili ekipi poravnani večji del tretje četrtine. Nymburk je v 29. minuti ušel na 59:51, odločilen korak k zmagi pa napravil na začetku zadnjega dela tekme. Po petih zaporednih točkah je dobre tri minute pred koncem povedel s +14 (76:62) in zmagovalec je bil odločen.

V dresu koprske zasedbe je bil z dvojnim dvojčkom (21 točk, 10 skokov) najboljši Šiško, z 18 točkami in petimi skoki pa mu je sledil Marjan Čakarun.

“To je bila naša zadnja tekma pred uradnim začetkom sezone, na kateri smo se pomerili z verjetno najzahtevnejših tekmecem v pripravljalnem obdobju. Nymburk je kakovostna ekipa, ki je zelo dobro vodena in premore izkušene košarkarje. Večji del tekme smo se dobro kosali s češkim klubom, tekmo pa je odločilo nekaj naših padcev v igri. Črne minute moramo še popraviti,” je po tekmi povedal Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske.