DomovŠportNovogoričanom tudi tokrat ni uspelo poraziti kozličkov

Novogoričanom tudi tokrat ni uspelo poraziti kozličkov

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Gorice in Kopra so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0 : 0.

Koprčani se na Goriškem v zadnjih letih dobro znajdejo. Tam so neporaženi že od oktobra 2013, niz pa so nadaljevali tudi danes, ko se je goriško-koprski obračun končal brez zadetkov. Novogoričani ostajajo na četrtem mestu s šestimi točkami zaostanka za Olimpijo in Domžalami ter dvema točkama prednosti pred Celjem. Koprčani, ki imajo v sezoni po devet porazov, zmag in neodločenih izidov, so šesti s petimi točkami zaostanka za Novogoričani.

Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Previden prvi polčas

V dokaj previdnem prvem polčasu si ekipi nista priigrali veliko pravih priložnosti. Malce konkretnejši pri tem so bili gostitelji, velja omeniti predvsem akciji Andrije Filipovića, in sicer v deveti minuti, ko je poskušal z glavo, a Marijanu Antoloviću ni povzročil težav, in v 29. minuti, ko je koprskega čuvaja poskusil premagati z lobom, a je bil ta previsok, tako da je žoga končala za vrati.

Koprčani, ki so imeli prvo priložnost v peti minuti, ko je strel Danijela Pranjića obranil Grega Sorčan, pa so bili najnevarnejši v 44. minuti, ko je s 25 metrov sprožil Nermin Hodžić in le za malo zgrešil cilj.

Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Kozlički z nekaj izjemnimi priložnostmi

Kozlički so izjemno priložnost zapravili tudi v uvodu drugega polčasa, ko se je  po napaki Matije Bobna (ta je z glavo poskušal podati svojemu vratarju) Senijad Ibričić znašel sam pred goriškim čuvajem mreže, a je Sorčan dobro posredoval.

V 62. minuti so koprsko obrambo izigrali Novogoričani, natančneje Dejan Žigon, ki je podal za hrbet koprskih branilcev do Mirana Burgića, ki pa je žogo poslal čez vrata. V 64. minuti je Bede Osuji poskusil z glavo, toda Antolović ni imel veliko dela. V 84. minuti je Miran Burgić po kotu prišel do strela z glavo, a je bil Antolović na mestu, tako kot tudi minuto pozneje po Žigonovem slabem strelu iz obrata.

Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Tekmo, ki so jo Kozlički zelo korektno odigrali, je komentiral tudi njihov trener Igor Pamić. Za eKoper je povedal, da so fantje danes odigrali dobro igro, da pa mu je žal, da so izgubili proti Krčanom na domačem terenu. Kaj vse nam je še zaupal, pa si oglejte v naslednjem video prispevku.

Novogoričani bodo v 28. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kidričevem, Koprčani pa bodo dan prej gostili Maribor.