DomovŠportODBOJKA: Koprčanke zmagale doma

ODBOJKA: Koprčanke zmagale doma

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Odbojkarice Luke Kopra so v prvem krogu zelene skupine v 1. DOL za ženske doma premagale Mislinjo s 3:0 (20, 13, 15).

Koprčanke, ki so v zadnjih sezonah redno igrale v modri skupini, se v letošnji borijo za obstanek v ligi. V rednem delu državnega prvenstva so v osemnajstih tekmah premagale le Mislinjčanke, ki so celo ostale brez zmage, do svoje edine točke pa so prišle 15. oktobra, ko so doma z minimalnim izidom izgubile s Kemo Puconci. Novinke v prvoligaški druščini so tudi v tretji tekmi proti Koprčankam ostale praznih rok, tako da so še z eno nogo bližje vrnitvi v 2. DOL, Koprčanke pa ob dobrem nadaljevanju še lahko upajo, da se izognejo dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi. S tretjo letošnjo zmago proti Mislinji so prvi korak že naredile.

* Dvorana OŠ Koper, gledalcev 60, sodnika: Zajec (Ljubljana), Kern (Kranj).
* Luka Koper: Dakin 17, Gržinič, Šantelj 3, Kušar, Radešič, Lucas 15, Radulj, Dodič 10, Nedoh 1, Kocet 4, Jovič 6, Kaker 7.
* Mislinja: Kramer 4, Lužnik, Manojlović 4, Gams 1, Penica, Hasić 14, Proševa 5.

Še najbolj izenačen je bil prvi niz, v katerem so Mislinjčanke dolgo držale korak z domačo ekipo, s tremi asi Hasićeve tudi vodile s 6:3, že na deveti točki pa je sledilo izenačenje. Victoria Dakin, Dajana Lucas in Tina Kaker pa so do konca niza poskrbele, da so si Koprčanke že pred končnico priskrbele dovolj visoko prednost.

V drugem nizu so si domače odbojkarice že do drugega tehničnega odmora ob boljšem servisu priigrale devet točk prednosti, ki se je po dveh zaporednih asih Lane Jović povečala že na 18:7. Niz je z asom zaključila Neja Nedoh.

Tudi v tretjem nizu so bile ves čas boljše domače odbojkarice, ki so še naprej pritiskale s servisom, za nameček pa so imele Mislinjčanke tudi težave s pripravo napada in z izjemo Lejle Hasić v svoji ekipi niso imele razpoložene igralke. Tekmo je z napadom končala Vita Kocet.