DomovŠportPo dramatičnem zaključku zmaga Krki

Po dramatičnem zaključku zmaga Krki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski navdušenci, ki so si ogledali dvoboj med Primorsko in novomeško Krko, so bili priča vrhunski košarkaški predstavi, ki pa se žal ni končala po željah domačih navijačev. Tekma 15. kroga lige Nova KBM se je prevesila v podaljšek, v katerem so do zmage z 98 : 93 prišli Novomeščani.

V končnici tekme v Kopru se je odvijal pravi košarkarski triler, saj so se košarkarji Krke po neverjetnem preobratu vrnili v igro, izsilili podaljšek in s pomočjo izkušenosti tekmo tudi dobili. Krka je zadala Primorski še 2. zaporedni poraz po podaljšku v tem tednu in se obenem tigrom maščevala tudi za poraz v dvorani Leona Štuklja.

V podaljšku odločile izkušnje. Foto: KK Primorska

Atomski začetek …

Začetek tekme je postregel z izjemnim tempom na obeh straneh. Tekmo je krasila borbena in agresivna igra, ki je upravičeno navduševala gledalce v dvorani. Za dodatno vznemirjenje je poskrbel tudi nastop najnovejše okrepitve Sixta Primorske Aleksander Čapin, ki je v preteklosti igral tudi za Novomeščane.

… in dramatičen konec

Tekma je vse tja do 35. minute in rezultata 77 : 64 potekala v ritmu domačih košarkarjev in zdelo se je, da bo Krka tudi v drugo premagana. Sledil je nepričakovan mrk v napadu, kar so gostje s pridom izkoristili in se z delnim izidom 13 : 2 približali na vsega 2 točki zaostanka.

Domačini so dobili novo priložnost za šah mat nasprotniku, saj so še 56 sekund pred koncem vodili za varnih 7 točk (85 : 78), a je v samem zaključku spet prišla do izraza izkušenost gostov, ki so rezultat poravnali na 87 : 87, v zadnjem napadu pa Troy Franklin ni uspel zadeti za zmago.

Sledil je podaljšek, v katerem se košarkarji Primorske pod vtisom šoka zadnjih minut rednega dela niso najbolje znašli in igralci Krke so tekmo dokončno obrnili v svojo korist.

Dejmo Tigri. Foto: KK Primorska

Izjavi iz domačega tabora

Duda Sanadze, košarkar KK Sixt Primorska: “Dobra obramba tekmeca nas je prisilila v napake, ki jih sicer ne delamo. To je že tretji takšen poraz, ki še posebej skeli, ker smo zmago že imeli v rokah, pa smo jo izpustili v zadnjih sekundah tekme. Prepričan sem, da smo moštvo, ki si zasluži končnico. Je pa vseeno boljše, da je takšen poraz, če je že moral priti, prišel zdaj in ne ob koncu sezone. Moramo se zbrati in v nadaljevanju prvenstva takšne končnice speljati v svojo korist.”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Čestitke Krki za zmago, čeprav smo si jo veliko bolj zaslužili. Igrali so vseh 40 minut, mi pa smo zaključili po 39 minutah in pol. V zadnjih trenutkih tekme smo zmrznili, ukvarjali smo se z osnovnimi rečmi, s katerimi se ne bi smeli. Tekmo bi morali mirno pripeljati do konca. To je stvar, na kateri bomo morali še delati. Kar se pa tiče celotne tekme, smo igrali tako, kot smo se dogovorili. Tako v napadu kot v obrambi so fantje naredili tisto, kar se od njih pričakuje. Na koncu smo morali, tudi malce nezasluženo, priznati premoč tekmecu. Kar se novinca v ekipi tiče, Ćapinu moramo dati čas, da se uigra, spozna ekipo in potem bo vse skupaj lažje.”

Tekme, izgubljene v zadnjih sekundah, znajo skeleti, a težke tekme in porazi so lahko tudi koristni, če se iz njih česa naučimo. Verjamemo, da bodo lekcije, naučene na tej tekmi, že v naslednji podobni situaciji pripeljale do bolj mirnega in uspešnejšega zaključka. # dejmo tigri.

*