DomovŠportPrimorci pokalno tekmovanje zaključili v četrtfinalu

Primorci pokalno tekmovanje zaključili v četrtfinalu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Povratna četrtfinalna tekma pokala Spar med Primorsko in novomeško Krko se je končala v prid Dolenjcev (68 : 63), ki so zmagali še drugič v dveh dneh in si s skupnim rezultatom 127 : 121 priigrali nastop na zaključnem turnirju (ta bo ta konec tedna potekal v Domžalah).

V dresu oranžno-modrih sta bila najbolj razigrana Duda Sanadze (18 točk) in Bojan Radulovič (14 točk).

Foto: KK Sixt Primorska

Izbranci Aleksandra Sekulića so v uvodni četrtini pokazali premalo poguma, zato je tekmec predvsem po zaslugi napak Primorcev prvi del igre dobil s sedmimi točkami prednosti (21 : 14). V nadaljevanju so se Tigri enakovredno kosali s Krko, razlike pa jim žal ni uspelo nadoknaditi.

V začetku drugega polčasa so Novomeščani počasi, a vztrajno višali prednost, ki je do konca tretje četrtine narasla že na 10 točk (53 : 43), sredi zadnje četrtine pa se je povzpela že na 18 točk (61 : 43). To je malce predramilo tigre, ki so z agresivno obrambo in dvema zaporednima trojkama Dude Sanadzeja in Aleksandra Ćapina zapretili ekipi Dejana Mihevca in se približali na vsega štiri točke zaostanka.

Časa za zasuk je bilo premalo in Sixt Primorska je morala priznati poraz Krki (63 : 68), ki zasluženo potuje na zaključni turnir štirih najboljših ekip Pokala Spar. Ta bo odigran ta konec tedna v Domžalah. Primorcem ostaja še igranje v ligi Nova KBM, kjer jih prihodnjo nedeljo čaka domača tekma proti Zlatorogu iz Laškega.

Foto: KK Sixt Primorska

Trener tigrov: “Pokazali smo določene kvalitete in pravi značaj.”

“Ponosen sem na fante, ki so v zadnjih dveh dneh odigrali dve dobri tekmi. Žal se ni izšlo po naših željah, da bi torej napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja. Smo pa pokazali določene kvalitete in pravi značaj, kar je vzpodbudno pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Krka je tokrat stavila na fizično moč, v tem segmentu igre pa žal nismo bili konkurenčni. Glave gor, mi bomo delali naprej. Verjamem, da bo ta ekipa samo še boljša,” je tekmo komentiral trener KK Sixt Primorska Aleksander Sekulić. *