DomovŠportPrimorci z zmago v četrtfinale

Primorci z zmago v četrtfinale

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnja zadnja tekma skupinskega dela pokala Sixt Alpe Adria je tigrom prinesla četrto zmago in končno drugo mesto v skupini A. Sixt Primorska je tudi drugič premagala Vrijednosnice Osijek, tekma v dvorani OŠ Koper se je končala z rezultatom 82 : 58, z njo pa so si Primorci priborili tudi napredovanje v četrtfinale mednarodnega tekmovanja.

Foto: KK Sixt Primorska

Hrvaški prvoligaš je v prvem delu tekme igral zelo dobro in si sredi druge četrtine priboril 9 točk prednosti. Izbranci Aleksandra Sekulića so do polčasa uspeli zaostanek skorajda izničiti, saj so zaostajali le še z minimalno razliko ene točke. V nadaljevanju tekme so domači košarkarji igrali bolje v obrambi in zlasti v zadnji četrtini tudi lažje polnili gostujoči koš. Ob popolnem nadzoru nad igro so priložnost za dokazovanje dobili vsi košarkarji Sixta Primorske.

Foto: KK Sixt Primorska

V gostujoči zasedbi je bil najboljši strelec Domagoj Vuković s 13 točkami, Jalen Robinson pa je bil le točko in skok oddaljen od dvojnega dvojčka. V domači zasedbi so dvomestno število točk dosegli kar štirje košarkarji, najbolj razpoložen je bil Nejc Zupan z 19. točkami, Troy Franklin Jr. pa je pridobil 7 žog.

Trener Aleksander Sekulić, KK Sixt Primorska: “Prvi del igre je bil zelo izenačen, a smo kasneje uspeli igrati bolje, zato je bil tudi rezultat v našo korist.”

“V prvem polčasu smo bili priča zelo čvrsti tekmi, a smo nasprotniku dovolili absolutno preveč lahkih košev. V drugem delu igre smo strnili obrambo, posledično nam je šlo bolje tudi v napadu in temu je sledil dober zaključek tekme. Gledamo naprej, pred nami je dvoboj proti LTH Castings, ko bomo znova zaigrali pred domačim občinstvom,” je po tekmi povedal trener tigrov Aleksander Sekulić.

Tekma proti košarkarjem LTH Castingsa bo odigrana v četrtek, 22. decembra. *