DomovŠportPrimorski košarkarji vknjižili deveto zmago

Primorski košarkarji vknjižili deveto zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na tekmi 12. kola Druge divizije Lige ABA v Areni Bonifika ugnali beograjski Dynamic VIP PAY s 86:78. Primorski »tigri« tako tudi po prvi tekmi koledarskega leta 2018, na kateri so zabeležili deveto zmago, ostajajo na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja.

Primorski košarkarji so na prvi tekmi novega leta vknjižili deveto zmago v Drugi diviziji Lige ABA. Za nov uspeh so morali Primorci garati do zadnjih minut tekme, pred tem so iz rok izpustili vodstvo z desetimi točkami razlike, a na koncu kljub vsemu z dvignjeno glavo zapustili parket Arene Bonifika.

Na drugi tekmi med obema nasprotnikoma v tej sezoni, prvo so po podaljšku dobili košarkarji iz Primorske (101:90), so na parketu odločneje sprva zaigrali »tigri«, ki so po zabijanju Shawna Kinga na začetku druge četrtine povedli z desetimi točkami razlike (28:18), toda gostje iz Beograda so se kmalu vrnili v igro in v tretji četrtini prešli v vodstvo (46:45).

Razigrani košarkarji Dynamica so v le petih minutah igre v drugem polčasu zadeli kar štiri mete za tri točke in pobegnili na 60:54. Minuta odmora je nekoliko zbudila igralce Jurice Golemca, ki so v zadnji del igre vstopili bolj zagnano in se po atraktivnem polaganju Mirka Mulalića, nad katerim je bila storjena še osebna napaka, vrnili v vodstvo, koš najbolj razigranega »tigra« na parketu, Shawna Kinga, pa je zadostoval, da je trener Beograjčanov Miroslav Nikolić moral vzeti minuto odmora, saj so Primorci povedli z 71:68.

Foto: KK Sixt Primorska

V zaključku tekme je nato Nebojša Joksimović poskrbel, da so Primorci lažje zadihali s košem za 83:75, zmago s 86:78 pa sta s prostimi meti potrdila Mulalić in Nejc Zupan.

Najboljšo predstavo sezone je prikazal Shawn King. Dvakratni najkoristnejši igralec slovenskega državnega prvenstva je pred zaključkom leta 2017 ostal brez bratranca, ki je tragično preminil, a to je Kinga dodatno motiviralo, tekmo z Dynamicom pa je zaključil s 23 točkami in osmimi skoki. Dvomestno število točk so dosegli še Mirko Mulalić (17), Nejc Zupan (12), Nebojša Joksimović (11) in Marijan Čakarun (10).

Časa za počitek pred novo preizkušnjo »tigri« tudi tokrat ne bodo imeli na pretek. Že v soboto se namreč odpravljajo v Šentjur, kjer jih v Športni dvorani OŠ Hruševec čaka obračun 12. kola Lige Nova KBM z domačo ekipo. Spomnimo, na prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni so Primorci Šentjur ugnali z 69:55. Na domači parket se Sixt Primorska vrača v petek, 19. januarja, ob 19.00, ko v Areno Bonifika prihajajo aktualni državni prvaki, košarkarji Petrola Olimpije.

Foto: KK Sixt Primorska

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske: »Čestitke fantom za zanesljivo zmago in najlepša hvala odličnim navijačem, ki so nas podpirali tudi, ko smo zaostajali. Ekipa je še enkrat več pokazala zmagovalni duh, nikoli nismo obupali in zabeležili zelo pomembno zmago. Za slavje nimamo veliko časa, z mislimi smo že pri naslednji tekmi.«

Shawn King, igralec KK Sixta Primorske: »V tekmo smo vstopili odlično, tudi sam sem začel odlično, a nato kmalu zašel v težave z osebnimi napakami. Imeli smo veliko vzponov in padcev, kljub temu pa smo prikazali zelo dobro predstavo, ne glede na to, da smo se vmes znašli v zaostanku. Zmaga je povsem ekipna. To zmago posvečam mojemu bratrancu, ki bo vedno z menoj.«