DomovŠportRokomet: Koprčanom dvoboj z vrha lestvice

Rokomet: Koprčanom dvoboj z vrha lestvice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V 19. krogu rokometne lige NLB sta se med seboj pomerili ekipi z vrha lestvice. Drugouvrščeni rokometaši Kopra 2013 so gostovali pri vodilnem Riku iz Ribnice. Tesno in napeto tekmo so Koprčani dobili z 29 : 28.

Pred okoli 900 gledalci so rokometaši z Obale prizadejali Ribničanom prvi poraz v letošnjem prvenstvu in se jim s tem približali na samo dve točki zaostanka.

Koprčani pokorili vodilno ekipo prvenstva. Foto: RD Riko Ribnica

V prelomnih trenutkih boljša koncentracija Koprčanov

Že končni rezultat 28 : 29 pove, da je bila tekma izenačena in napeta večji del srečanja. Le za odtenek boljša koncentracija in preudarnost v prelomnih trenutkih sta tekmo prevesili v korist rokometašev Kopra 2013.

Eden od junakov srečanja je bil vratar Jure Vran, ki je v končnici tekme zaklenil svoja vrata in z nizom spektakularnih obramb spravljal v obup domače igralce. Zelo uspešen je bil tudi Žiga Smolnik, ki torpediral ribniška vrata in zadel kar 12-krat.

Obeta se zanimiv boj za vrh lestvice. Foto: RD Koper 2013

Borba za vsako žogo

Kot se za derbi z vrha lestvice spodobi, je tekmo zaznamovala požrtvovalna igra in borba za vsako žogo. Vse do 48. minute srečanja so bili v rahli prednosti domačini, ki so si pred zadnjimi desetimi minutami priigrali prednost treh zadetkov (26 : 23). Kot je na minulem svetovnem prvenstvu dokazala že slovenska rokometna reprezentanca, je potrebno zbrano in skoncentrirano odigrati tudi zadnji del srečanja, kar pa Ribničanom ni najbolje uspelo. Ponujeno priložnost so gostje s pridom izkoristili in v 55. minuti uspeli poravnati izid na 27, za dokončen preobrat sta poskrbela Nino Grzentić in Adam Bratković, ki sta dosegla odločujoča zadetka za koprsko ekipo. Po delnem izidu 6 : 2 v zadnjih dvanajstih minutah je zmaga odšla na Obalo.

RD Koper 2013 bo lov na prvo mesto lestvice nadaljeval že v soboto, 18. februarja, ko v Koper prihaja Dobova. *