DomovŠportSixt Primorska zabeležila peto zmago

Sixt Primorska zabeležila peto zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na vročem gostovanju v Rogaški Slatini ugnali državne podprvake. Na tekmi sedmega kola Lige Nova KBM za prvaka so bili primorski »tigri« boljši z 78:71, za pokalne prvake pa je to peta zmaga drugega dela prvenstva.

Primorski košarkarji so prvo polovico drugega dela Lige Nova KBM sklenili z zmago nad ekipo Rogaške. Na vedno zahtevnem gostovanju v Rogaški Slatini, ki velja za eno izmed najmanj gostoljubnih mest, vsaj, kar se košarke tiče, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca ugnali aktualne državne podprvake z 78:71. Najboljši strelec Sixta Primorske je bil Marijan Čakarun, ki je 21 točkam dodal deset skokov. Mirko Mulalić se je ustavil pri 17 točkah, petih skokih in štirih podajah, Shawn King pa je v statistiko vpisal 12 točk in devet skokov.

Foto: Sixt Primorska

Po treh zaporednih porazih proti ekipi, ki jo vodi glavni trener Damjan Novaković, je to prva zmaga Sixta Primorske proti Rogaški po 11. novembru lani, ko so bili Primorci v Areni Bonifika od Slatničanov boljši z 80:66. Hkrati je to prva zmaga »tigrov« v tej sezoni v Rogaški Slatini.

Domačini so uvodnih 25 minut tekme vseskozi nadzorovali potek igre na igrišču, primorski košarkarji pa so bili ves čas blizu. V tretji četrtini so Primorci stopili na plin. Po košu Mihe Fona so državni podprvaki še povedli s 44:43, sledil pa je delni izid 9:1, razigral se je Mirko Mulalić in semafor v dvorani je kazal 53:46 v korist gostov iz Primorske. Tudi zaključek tekme je pripadel Sixtu Primorski, saj so košarkarji ohranili mirne živce – najprej je Mulalić zadel dva prosta meta, po zapravljenih priložnostih Rogaške, da se približa, pa je zadnji točki tekme z zabijanjem dosegel Matic Rebec.

Foto: Sixt Primorska

V soboto se bodo košarkarji Sixta Primorske vrnili na parket, v Areni Bonifika pa se bodo na derbiju pomerili z, zdaj že lahko rečemo velikimi rivali iz državnega prvenstva in Druge divizije Lige ABA, košarkarji novomeške Krke. Obračun se bo začel ob 19.00, ekipi pa se bosta pomerili prvič po velikem finalu Lige ABA 2 v srbskem Čačku, ko so zmago s 87:73 slavili sedemkratni državni prvaki iz Novega mesta.