DomovŠportSlovo od pokala Sixt Alpe Adria

Slovo od pokala Sixt Alpe Adria

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokal Sixt Alpe Adria se je za košarkarje Primorske zaključil v četrtfinalu. V Domžalah so bili namreč z 61 : 50 boljši domačini. Košarkarji Primorske se bodo sedaj osredotočili na igranje v pokalu Spar in ligi Nova KBM.

Sixt Primorska se za letos poslavlja od pokala Sixt Alpe Adria. Foto: KK Primorska

Košarkarji Sixta Primorske so tekmo začeli borbeno in motivirano, dobro so igrali predvsem v obrambi, kjer so v prvi četrtini uspešno zaustavljali napade Heliosa. Tigri, ki so v Domžalah lovili 15 točk zaostanka, so ob koncu prvega dela igre vodili z 18 : 12. Napredovanje v polfinale se po prvi četrtini tako ni zdelo več povsem nemogoče.

Gostitelji izkoristili priložnost

Uvodne minute druge četrtine so pokazale na nekaj težav v igri Primorske, saj met enostavno ni stekel. Zaporedoma so zgrešili 7 metov iz igre, kar so s pridom izkoristili košarkarji Heliosa in rezultat poravnali. Primorci so lov na zaostanek 15 točk s prve tekme morali začeti znova.

V zaključku tekme premalo zbrani. Foto: KK Primorska

Kljub konstantni pobudi in minimalnemu vodstvu skozi celotno tekmo si Sixt Primorska večje prednosti žal ni uspela priigrati. Ko je v zadnjih minutah igralec Heliosa Tomaš Kyzlink zadel kar tri trojke, je bilo sanj o zmagi in napredovanju v polfinale tekmovanja dokončno konec.

Po tekmi sta misli strnila Nikola Gajić in trener Aleksander Sekulić

Nikola Gajić, košarkar KK Sixt Primorska: “Začeli smo dobro, pokazali željo in pravi karakter, da bi zaostanek s prve tekme lahko izničili. Sledile so črne minute, tekmec nas je dohitel, mi pa smo padli v igri. V zadnji četrtini so nas Domžalčani povsem zlomili in zasluženo zmagali. Čaka nas nekaj dni treninga, v soboto pa nova tekma v Domžalah, ki jo želimo končati drugače, kot se je končala pokalna. Vsi se zavedamo, da je tam na kocki še veliko več, če se želimo boriti v ligi za prvaka.”

Zaključke tekem bo potrebno odigrati bolje. Foto: KK Helios Suns

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Očitno bomo morali zaprositi, da bi igrali odslej le 35 minut, ker zadnjih pet ne znamo, delamo osnovnošolske napake, korake, izgubljamo žoge, smo nenatančni v zaključku napada. Nikakor ne dajemo od sebe tistega, kar bi morali. V rotaciji je 10 igralcev, tako da fizična priprava ni tista, ki je vprašljiva, ampak so to glave. Naučiti se moramo igrati v kritičnih trenutkih, kako zaključiti tekmo. To je proces, ki ga moramo dati čez. Ko bomo to lekcijo obdelali ter izpopolnili igro, bomo postali tudi boljša in nevarnejša ekipa.”

Držimo pesti, da bo že na naslednji tekmi lige Nova KBM, ki jo bo Sixt Primorska v Domžalah odigrala 11. februarja, rezultat povsem drugačen in v korist naših tigrov. #dejmotigri

*