DomovŠportTigri osvojili domžalsko trdnjavo

Tigri osvojili domžalsko trdnjavo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nebo v Domžalah se je včeraj stemnilo, saj so košarkarji Sixta Primorske v 18. krogu lige Nova KBM premagali Helios Suns s 65 : 49.

Nebo v Domžalah se je stemnilo. Foto: KK Primorska

Tekmeca, ki sta se v tem tednu srečala že v četrtfinalu pokala Sixt Alpe Adria, sta se včeraj na istem kraju pomerila še za točke v ligi Nova KBM. V pokalu je bil boljši domžalski Helios, včeraj pa je bilo razmerje moči popolnoma drugačno. Sixt Primorska je večji del naloge opravila že v prvi četrtini, ki so jo dobili, verjeli ali ne, s 24 : 3.

Tekmo zaznamovala nihanja v igri

V nadaljevanju so se domačini sicer predramili, a temnih oblakov iz Domžal do konca tekma vendarle niso uspeli pregnati. Košarkarji Primorske so se jim oddolžili za poraz na prejšnji tekmi.

Večji del naloge opravljen v 1. četrtini. Foto: KK Primorska

Po zamrznjenih prvih desetih minutah druge četrtine se je v Domžalah sicer prikazalo nekaj sončnih žarkov in ob polčasu je bila razlika zglednih 9 točk, a moči za dokončen preobrat Domžalčani niso imeli. Večji del tekme so Primorci ohranjali prednost desetih točk in spretno krmarili svojo barko proti pomembni zmagi s 65 : 49.

Izjava prvega strelca tekme

Najbolj razpoložen posameznik je bil Duda Sanadze s 14 doseženimi točkami. Po tekmi je povedal: “To je bila za nas zelo pomembna tekma, na katero smo se pripravljali ves teden. Tokrat smo se držali reka Vsi za enega, eden za vse. Borili smo se kot ekipa in prav vsak je prispeval svoj del k zmagi. Dobro smo odigrali predvsem v obrambi, bili agresivni in samozavestni. Zaupali smo v svojo igro in v načrt, za katerega smo se dogovorili pred tekmo. Danes je zmagala obramba in s tem smo znova bližje ligi za prvaka, kar je tudi naš cilj.”

Zadovoljen s predstavo svojih košarkarjev je bil tudi trener Sekulić: “Vesel in ponosen sem na fante. Razlika, ki smo jo naredili v prvi četrtini, se je pokazala za ključ do današnjega uspeha. V uvodnih minutah tekme smo odigrali odlično tako v napadu kot tudi v obrambi. Premagali smo aktualne državne prvake na njihovem domačem parketu, obenem pa smo odigrali v obrambi naporno in uspešno tekmo. Košarkarji so se borili eden za drugega in po seriji porazov prišli do pomembne zmage.”

V naslednjem krogu Sixt Primorsko čaka domači obračun z Laščani, tekma bo 26. februarja. # dejmotigri.

*