DomovŠport“Tigri” do svoje 12. zmage

“Tigri” do svoje 12. zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v ljubljanski Hali Tivoli zanesljivo, z 87:66, premagali Ilirijo in tako prekinili niz štirih zaporednih porazov. Zmaga z 21 točkami razlike najvišja zmaga primorskih »tigrov« v tej sezoni Lige Nova KBM, novincem v državnem prvenstvu pa so se hkrati oddolžili za poraz v Areni Bonifika v začetku decembra.

Najboljša ekipa lige Sixt Primorska je v rezultatsko nepomembni tekmi, kot je pred tekmo dejal njen trener Jurica Golemac, saj imata obe moštvi zagotovljeno mesto ligo za prvaka, upravičila vlogo favorita in v drugem polčasu strla odpor Ljubljančanov, ki so na prvem medsebojnem obračunu v gosteh slavili. Primorci so včeraj prišli do svoje 12. zmage, Ilirija pa je doživela osmi poraz.

Foto: KK Sixt Primorska

V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni, več časa so v vodstvu prebili gosti, ki so največ vodili za šest točk. Razmerje moči pa se je spremenilo v drugi polovici tretje četrtine, ko so gosti stopili na plin in najprej v 27. minuti povedli s 60:45 po košu Nejca Zupana, dve minuti pozneje pa je Matic Rebec s trojko poskrbel že za zanesljivih 67:50. Ko je Zupan v 27. minuti zabil za 79:62, je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost na tekmi je znašala 21 točk ob koncu tekme.

Foto: KK Sixt Primorska

Pri domačih sta po 13 točk in sedem skokov zbrala Stipe Modrić in Žan Mark Šiško, pri gostih je Mirko Mulalić dosegel 19 točk, Marjan Čakarun pa 15 točk in osem skokov.

Ilirija bo v zadnjem krogu rednega dela v torek gostovala pri Šenčurju, Sixt Primorska pa bo gostila Krko.