DomovŠport“Tigri” tokrat morali priznati premoč Helios Suns

“Tigri” tokrat morali priznati premoč Helios Suns

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Dan primorske košarke se za “tigre” ni zaključil po načrtih. Na koncu so morali v podaljšku priznati premoč Helios Suns, kljub temu pa Primorci ostajajo na vrhu lestvice Lige Nova KBM. 

Košarkarje Sixta Primorske so v tekmi 16. kroga lige NKBM v gosteh po podaljšku premagali igralci Helios Suns; domači so klonili s 95:106 (17:22, 39:41, 61:60, 88:88).

Domžalčani so bolje začeli, v drugi četrtini dvakrat povedli z dvomestno prednostjo (33:23, 35:25), vendar so se tigri vrnili in v drugem polčasu sta se ekipi menjali v vodstvu. Minuto pred koncem zadnje četrtine je Matic Rebec z zadetim metom za tri točke poskrbel za prednost Sixta z 88:86, a na drugi strani je s polaganjem vrnil Blaž Mahkovic.

Foto: Sixt Primorska

Tekma odločena v podaljšku

Izenačena tekma v Luciji je bila pred 200 gledalci tako odločena šele v podaljšku. Marjan Čakarun je dve minuti in četrt pred koncem dodatnega dela zadel dve točki in po prekršku še prosti met za znižanje zaostanka domačih na 93:94. Nato se je domači napad ustavil, do konca je zadel le še Čakarun, in to enkrat samkrat. Gostje so z delnim zaključnim izidom 12:2, osem točk v nizu so zadeli v dobri minuti, prišli do dokaj zanesljive zmage.

Primorsko moštvo je po uspešnem januarju, v katerem si je med drugim zagotovilo mesto v drugem delu lige NKBM, mesto na zaključnem turnirju pokala Spar, v tednu dni zgubili še tretjič zapored, drugič v nizu v državnem prvenstvu. Kljub temu na lestvici vodi s 27 točkami pred Heliosom (26) in Petrol Olimpijo (25).
Foto: Sixt Primorska

V dresu primorskega moštva se je izkazal Čakarun s 30 točkami, osmimi skoki, petimi podajami in blokadama. Na drugi strani je za goste prav tako 30 točk dal Jure Pelko, zgrešil je le dva od devetih poskusov trojk ter temu dodal devet skokov in podaji, zelo dobro pa ga je spremljal tudi Blaž Mahkovic s 24 točkami, šestimi skoki in tremi podajami.

Tigri bodo v torek ob 18. uri igrali v drugi skupini lige ABA z domačo ekipo Vršca, Domžalčane pa v naslednjem krogu lige NKBM 10. februarja čaka obračun doma s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo.