DomovŠportTigri tokrat neuspešni

Tigri tokrat neuspešni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so neuspešno, s porazom proti sedemkratnim državnim prvakom, košarkarjem Krke, začeli Ligo Nova KBM za prvaka. Novomeščani so bili v Športni dvorani Leona Štuklja po dobri igri v zadnji četrtini na koncu boljši z 80:76.

Primorsko moštvo je po uspešnem uvodu v drugi del sezone na domačem parketu, v sredo so »tigri« ugnali Bosno Royal, na tekmi prvega kola Lige Nova KBM za prvega kola v Novem mestu doživelo hladen tuš. Sedemkratni državni prvaki, košarkarji Krke, so odlično zaigrali v zadnji četrtini, dosegli kar 28 točk in po preobratu zabeležili prvo zmago med najboljšimi osmimi ekipami državnega prvenstva, Primorci pa so doživeli prvi poraz.

V tekmo so odločneje vstopili novomeški košarkarji, v uvodnem polčasu vseskozi nadzorovali potek igre in na glavni odmor odnesli tri točke naskoka (42:39). Drugi polčas so bolje začeli igralci Sixta Primorske in v zadnji minuti tretjega dela igre po zadetem metu za tri točke Daniela Vujasinovića vodili že s 57:49.

Takrat pa se je izbrancem glavnega trenerja Jurice Golemca za nekaj minut ustavilo, to pa so s pridom izkoristili Novomeščani in zadeli kar štiri mete za tri točke zapored. Strelsko sušo je s prostim metom prekinil Marijan Čakarun, a sta na drugi strani s štirimi zaporednimi točkami za 65:58 vrnila Žiga Dimec in Saša Zagorac.

Z zadnjim jurišem se je Sixtu Primorski po trojkah Nebojše Joksimovića in Matica Rebca še uspelo približati na 66:67, toda Novomeščanov se preprosto ni dalo ustaviti. V končnici so Primorci zgrešili nekaj pomembnih metov, košarkarji Krke pa so delo dokončali s prostimi meti in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitke Krki za zasluženo zmago na uvodu v Ligo za prvaka. Imeli smo svoje priložnosti, da tekmo obrnemo v svojo korist, a smo v nekaterih situacijah reagirali nespametno. Kljub vsemu smo se dobro borili skozi celotno tekmo.«

Pred prvo domačo tekmo Lige Nova KBM za prvaka, bodo košarkarji Sixta Primorske v četrtek, ob 17.00, na tekmi 19. kola Druge divizije Lige ABA, gostovali pri Zrinjskem iz Mostarja. Tekmo med neposrednima tekmecema za mesto na zaključnem turnirju regionalnega tekmovanja si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Planet TV 2.

Matic Rebec je bil s 17 točkami najboljši strelec v dresu primorskega moštva. Marijan Čakarun je dodal 15 točk, Nebojša Joksimović in Mirko Mulalić pa sta se ustavila pri 12 točkah. Pri Krki je bil z 20 točkami najboljši strelec Saša Zagorac.

Prihodnjo nedeljo v Areno Bonifika prihaja Šenčur Gorenjska gradbena družba, moštvi pa se bosta pomerili prvič po finalni tekmi zaključnega turnirja 17. Pokala Spar. Takrat je zmago s 83:63 slavila Sixt Primorska. Gorenjci so Ligo Nova KBM za prvaka začeli z visokim porazom pri Rogaški (55:73), ob tem pa je potrebno omeniti, da je imel glavni trener Šenčurja Rade Mijanović za igro na voljo le sedem igralcev, na parket pa jih je stopilo le pet.