DomovŠportTigri z doseženimi 103 točkami premagali Parklje

Tigri z doseženimi 103 točkami premagali Parklje

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V prvi tekmi 4. kroga pokala Spar so košarkarji Sixta Primorske v gosteh s 103 : 66 premagali KK Parklji, ki sicer igra v drugi ligi. Na strani Primorcev je na klopi ostal Duda Sanadze, ki po poškodbi zapestja še ni povsem nared.

Bolje so sicer začeli gostitelji, ki so s košem Dejana Mlakarja povedli z 2 : 0, a so košarkarji Sixta Primorske hitro odgovorili in z dvema zaporednima trojkama Vjekoslava Petrovića prišli do prednosti 10 : 3. Odtlej je prednost tigrov do konca prve četrtine le še naraščala, saj so gostje v obrambi odlično ustavljali Parklje, v napadu pa bili zelo razpoloženi. S košem Bojana Radulovića so se ob koncu četrtine oddaljili že za 14 točk, rezultat je bil 21 : 7. Po osebni napaki pod košem in tehnični napaki domačega trenerja Toneta Corela so Primorci prednost še povečali, nato pa polčas zaključili z rezultatom 36 : 49.

kk
Trojko za končni rezultat 103 : 66 je v zadnji minuti tekme dosegel mladi Gregor Glas, s čimer je potrdil visoko zmago svoje ekipe. Foto: KK Primorska

V drugem polčasu Primorci niso popuščali in so še naprej narekovali visok ritem igre

Z agresivno obrambo sta Franklin in Nikola Gajić kar dvakrat zapored ukradla žogo ter dosegla lahka koša iz protinapadov. Ob koncu tretje četrtine so tigri vodili že za 29 točk (73 : 44) in s košem Jana Kosija priigrali več kot 30 točk naskoka. Trojko za končni rezultat 103 : 66 je v zadnji minuti tekme dosegel mladi Gregor Glas, s čimer je potrdil visoko zmago Primorske.

“Ne glede na razliko ob koncu srečanja smo v tekmo stopili resno. Nasprotnik ima določeno kvaliteto, kar je tudi pokazal, mi pa smo s svojo igro skušali pokazati razliko v kakovosti. To končni rezultat tudi potrjuje.  Vse skupaj je bila na nek način predpriprava na petkovo srečanje, ko se v isti dvorani srečamo z Olimpijo,” je po koncu tekme dejal Aleksander Sekulić, trener Primorske.

Naslednja tekma v dvorani na Ježici

Tigri se očitno dobro počutijo v dvorani na Ježici, kar je dobra napoved za petkovo tekmo, ko se bodo v tej dvorani ob 18.45 pomerili s 15-kratnim državnim prvakom – ljubljansko Olimpijo. Tekmo si lahko ogledate v neposrednem prenosu na Šport TV ali preko kzs.si.

Ljubljančani v tej sezoni tekmujejo v treh tekmovanjih, poleg lige Nova KBM še v ligi ABA, v kateri zasedajo 9. mesto, ter v Eurocupu, kjer so z zmago in 7 porazi na zadnjem, 5. mestu.

KK Primorska
Primorci so močno motivirani. Foto: KK Primorska

Na zadnji tekmi v ligi Nova KBM je Union Olimpija premagala škofjeloški LTH Castings s 97 : 67, s čimer je dosegla že sedmo zmago v sezoni, kar jo uvršča na 2. mesto v domačem prvenstvu, Sixt Primorska pa je bila v domači dvorani s 66 : 61 boljša od Šenčurja in ima od petkovega tekmeca le točko manj. *