DomovŠportTigri znova na krilih zmage

Tigri znova na krilih zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na enem izmed najbolj zahtevnih gostovanj v tej sezoni Druge divizije Lige ABA zabeležili novo zmago. V črnogorskem mestu Cetinje so po podaljšku premagali domači Lovćen 1947 Cetinje z 81:80, odločilni točki pa je s polaganjem prispeval Alen Hodžić.

Sixt Primorska tudi po 15. kolu Druge divizije Lige ABA ostaja na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja. V Cetinjah so primorski »tigri« še drugič v tej sezoni ugnali Lovćen 1947 Cetinje, za izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca pa je bila to že enajsta zmaga v Ligi ABA 2.

Lovćen 1947 Cetinje, vodilna ekipa črnogorskega državnega prvenstva, je na domačem parketu strup za vodilna moštva Druge divizije Lige ABA. Med vodilnimi petimi moštvi na lestvici, do srede le še Sixt Primorska ni gostovala v Športnem centru Lovćen Cetinje, kjer so v tej sezoni že izgubili Borac, Vršac, Krka in Rogaška.

Moštvi sta v uvodnih 20 minutah igre skupaj zmogli 60 točk (29:31), ob tem pa so Primorci zgrešili vseh šest metov za točke, a so razliko pokrili s 65 odstotnim metom za dve točki.

Foto: KK Sixt Primorska

Slaba novica pred nadaljevanjem tekme je bil tudi zvit desni gleženj Nejca Zupana, ki je nerodno doskočil nasprotniku na nogo, in bil tako izgubljen za drugi polčas, kar ni bila voda na mlin že tako oslabljeni zasedbi Sixta Primorske. Spomnimo, ekipa je v Cetinje pripotovala brez Tadeja Fermeta, ki še okreva po virozi, ter Gregorja Glasa, ki si je minuli konec tedna zvil gleženj na tekmi ŠD KOŠ Primorske.

Tako kot v prvem, sta se tudi v drugem polčasu moštvi izmenjavali v vodstvu. Sixt Primorska je sredi tretje četrtine vodila že z 42:35, a so se domačini vrnili v igro in v zadnjem četrtini povedli s štirimi točkami razlike (59:55). Kljub temu pa so bili ob koncu rednega dela tekme bližje zmagi Primorci, ki so po koših Marijana Čakaruna ter Mirka Mulalića vodili z 71:68, a je dodatnih pet minut igre s trojko za 71:71 izsilil Nikola Korać.

V podaljšku so vseskozi na parketu prevladovali domači košarkarji, ekipi pa sta v zadnjih 54 sekundah dodatnega dela igre krenili poravnani na 79:79. Nato je Mašan Vrbica zadel enega od dveh prostih metov, na drugi strani je bil pri metu za tri točke najprej nenatančen Alen Hodžić, a zgrešil je tudi Draško Albijanić. Skok je pobral Mulalić, žogo je nato do Hodžića spravil Matic Rebec, »Hodža«, kot ga kličejo soigralci, pa jo je položil v koš za končnih 81:80 v korist Primorcev.

Foto: KK Sixt Primorska

Kar pet igralcev v dresu Sixta Primorske je doseglo dvomestno število točk. Mirko Mulalić se je ustavil pri 17 točkah in petih skokih. Matic Rebec je k zmagi dodal 15 točk ter šest podaj, Marijan Čakarun 14 točk, sedem skokov in pet podaj, Shawn King 12 točk in deset skokov, Alen Hodžić pa je v statistiko vpisal 11 točk. Na drugi strani je Nikola Korać dosegel 26 točk.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Za nami je izredno težka tekma na vročem gostovanju v Cetinjah. Na koncu moram seveda čestiti igralcem za zmago, ker so še enkrat več pokazali svoj pravi obraz.«

Alen Hodžić, igralec KK Sixt Primorska: »Že podatek, da košarkarje Lovćena na domačem parketu do tekme z nami ni uspel nihče premagati, pove, koliko nam pomeni ta zmaga. Dosegli smo jo z ekipo igro in borbenostjo.«

V četrtek se bodo košarkarji že vrnili na Obalo, v soboto pa odpotovali v Rogaško Slatino, kjer jih ob 19. uri čaka obračun 15. kola prvega dela Lige Nova KBM.