DomovŠportV Koper danes prihaja Helios

V Koper danes prihaja Helios

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tekmah v ligi Nova KBM in pokalu Spar se nadaljuje tudi košarkarski ples v pokalu Sixt Alpe Adria. Košarkarji Primorske se bodo danes, 22. januarja, ob 18. uri pomerili s Helios Suns.

Prvo tekmo četrtfinalnega obračuna bodo košarkarji Primorske odigrali pred domačimi navijači. Prav z njihovo pomočjo si v taboru Sixta Primorske obetajo vrnitve na zmagovita pota. Da so aktualni državni prvaki iz Domžal premagljivi, so tigri letos že dokazali, saj so jih premagali z  71 : 65.

Na tekmi proti Krki se je izkazala najnovejša okrepitev tigrov Aleksandar Ćapin, ki bo tudi danes eden od ključnih igralcev Primorske. Foto: KK Primorska

Drugo mesto v skupini A prinaša obračun z aktualnimi državnimi prvaki

Po dveh zmagah nad avstrijskim BK Dukes in hrvaškim Osijekom ter dvema porazoma proti laškemu Zlatorogu so tigri v skupini A pokala Sixt Alpe Adria osvojili drugo mesto, kar jim je v četrtfinalu prineslo obračun s prvouvrščeno ekipo iz skupine B. Heliosu po uspešni lanski sezoni letos ne gre najbolje. V državnem prvenstvu trenutno zasedajo 7. mesto, v evropski ligi prvakov pa z razmerjem zmag in porazov 2 : 11 niti teoretično ne morejo več računati na vidnejšo uvrstitev. Zato priložnost za rešitev sezone morda vidijo ravno v tem tekmovanju, kar pomeni, da bodo vse svoje moči usmerili v današnjo tekmo in napredovanje.

Domažalčani so v letošnji sezoni že morali priznati premoč Primorcev. Foto: KK Primorska

Želja košarkarjev Primorske je ugoden rezultat pred povratno tekmo v Domžalah

Tudi v taboru Primorske upajo na današnjo dobro predstavo, ki bi jim prinesla zmago in hkrati pomenila tudi obliž na rano po dveh tesnih porazih v domačem prvenstvu. Da bodo storili vse, da Helios ponovno premagajo, pričajo tudi izjave iz njihovega tabora.

Nikola Gajić po sproščujočem dnevu na koprski tržnici danes ponovno na košarkarskem parketu. Foto: KK Primorska

Nikola Gajič, KK Sixt Primorska: “Helios ima dobro ekipo, zato pričakujem težko tekmo. Enkrat smo jih že premagali, zato upravičeno ciljamo na zmago tudi tokrat. Želja je napredovanje v tekmovanju, zato bomo košarkarji naredili vse, da to tudi uresničimo. Želimo si, da bi bila tribuna tudi danes polna navijačev.”

Aleksander Sekulič, strateg KK Sixt Primorska: “Tudi v pokalu Sixt Alpe Adria imamo enake želje kot v prvenstvu. Želimo se pokazati v najboljši luči. To bo prva od dveh četrtfinalnih tekem, zato je pomembno, da si že na domačem parketu zagotovimo dober izid. Zadržati želimo formo in energijo, ki smo ju imeli na zadnjih tekmah, hkrati pa bi radi dobro igro tokrat nadgradili tudi z zmago.” *

Pomagajte košarkarjem Primorske z obiskom in podporo s tribun tudi vi! #dejmotigri