DomovŠportV Kopru se je zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo razreda finn

V Kopru se je zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo razreda finn

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jubilejno 20. mladinsko svetovno prvenstvo razreda finn, ki ga je gostil Jadralni klub Jadro Koper, se ni izteklo po željah Slovencev. Liam Orel je tekmovanje končal na skupnem 20. mestu, z bronom v kategoriji do 19 let pa potrdil slovo od najtežjega olimpijskega enoseda, so sporočili prireditelji tega tekmovanja.

V petek bi se 36 jadralcev iz 19 držav moralo pomeriti v zaključnih dveh regatah, vendar je organizatorjem znova ponagajal veter. Kljub dolgemu čakanju na ustrezne razmere in številnim poskusom starta je moral regatni odbor naposled le priznati premoč narave, za končni vrstni red pa je obveljala razvrstitev po devetih preizkušnjah.

Foto: JK Jadro Koper

Naslov svetovnega prvaka je osvojil Čeh Ondrej Teply, ki ga je na trenerskem čolnu spremljal dvakratni slovenski olimpijec Gašper Vinčec.

Slovenska izbrana vrsta je v domačih vodah zaostala za pričakovanji. Liam Orel je s skupnim 20. mestom in bronom v kategoriji do 19 let sicer ponovil lanski uspeh, a to je, glede na vitkejšo telesno konstrukcijo, njegov največji domet.