DomovNoviceBistro pomotoma dobil Michelinovo zvezdico

Bistro pomotoma dobil Michelinovo zvezdico

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Bistro Bouche a Oreille v francoskem mestu Bourges so pretekli teden preplavili gurmani in drugi ljubitelji dobre hrane. Lokal se je namreč pomotoma znašel med prejemniki znamenite Michelinove zvezdice, ki jo sicer prejmejo najprestižnejše restavracije.

Lokala za razliko od restavracij, ki se običajno kitijo z Michelinovimi zvezdicami, ne odlikujejo skrbno izbrani laneni prti in porcelanasti krožniki, ampak preprosti plastificirani rdeči prti z belimi pikami in keramični krožniki. Povprečno kosilo pa stane približno 12 evrov.

Foto: Google Instant View

Kako je lokal Bistro Bouche a Oreille  pristal med prestižnimi restavracijami?

Francoski vodič po restavracijah Michelin je pred dvema tednoma objavil svojo različico za leto 2017 in pomešal dve restavraciji z enakim imenom. Svojo napako so na spletni strani popravili šele pred kratkim.

“Opravičujemo se obema restavracijama in strankam, ki smo jih zavedli,” so sporočili iz Michelina.

Pravi Bouche a Oreille se namreč nahaja 180 kilometrov severneje, v kraju Boutervilliers blizu Pariza, in je urejen tako kot večina Michelinovih restavracij – s preprogami, skrbno izbranimi prti in lepimi porcelanastimi krožniki. Strežejo pa raznorazne izbrane jedi, med drugim telečje možgane s hrustljavo hruško. Za povprečno kosilo pa gurmani odštejejo 48 evrov.

Restavracije, ki dobijo znameniti naziv Michelinove restavracije, so običajno zapolnjene po nekaj mesecev v naprej. Foto: foodnetwork.ca

Napako sprejeli s humorjem

Pri obeh restavracijah so napako vzeli s humorjem. Lastnika sta se slišala po telefonu in se pošteno nasmejala, nato pa eden drugega povabila v svojo restavracijo.

Vodič po restavracijah Michelin vsako leto objavi seznam najprestižnejših restavracij, ki so si prislužile od ene do treh zvezdic. Njihova priporočila so ena od najbolj zaželenih med restavracijami in tiste, ki dobijo znameniti naziv Michelinove restavracije, so običajno zapolnjene po nekaj mesecev v naprej.